Vragen over de vaccinatie

Vaccinatie tegen COVID-19 vraag en antwoord

Een antwoord op al uw vragen over de COVID-19-vaccinatie, de beschikbare vaccins, waarom het belangrijk is om u te laten vaccineren, ... vindt u op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-covid-19-vraag-en-antwoord. Een antwoord op veelgestelde vragen over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin vindt u op www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen-over-de-veiligheid-van-het-astrazeneca-vaccin

Antwoorden op uw vragen over het coronavirus vindt u op www.info-coronavirus.be. U kunt ook bellen naar de corona-infolijn op het nummer 0800 14 689.

Belangrijk: kledij met korte mouwen

Draag, wanneer u naar het vaccinatiecentrum komt, kledij met korte mouwen. Om de strakke planning voor de inentingen te kunnen aanhouden, is het immers belangrijk dat uw kledij toelaat om snel te vaccineren. Dank voor uw begrip.

Kiezen welk coronavaccin niet mogelijk

Het is op dit moment logistiek niet mogelijk om mensen een vaccin te laten kiezen. Het vaccinatiecentrum is afhankelijk van welke vaccins er geleverd worden. Mensen laten kiezen zou de vaccinatiecampagne enorm vertragen.
 
De vaccins worden aangeboden aan beroepsgroepen, risicogroepen en leeftijdsgroepen in functie van de kenmerken en beschikbaarheid van de vaccins. Alle vaccins tegen COVID-19 die in België beschikbaar zijn, zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) en mogen dus als veilig en voldoende werkzaam beschouwd worden om in een breed vaccinatieprogramma gebruikt te worden. 
 
Alleen als u een adenovirus-gebaseerde gentherapie krijgt, kan er worden afgeweken van het voorziene vaccin. Alle andere redenen voor het veranderen van vaccintype worden niet aanvaard. Het heeft dus ook geen zin dat uw huisarts of specialist een attest schrijft voor het vaccinatiecentrum.