Volgorde van vaccineren

Er werden prioritaire groepen bepaald die als eerste gevaccineerd zullen worden.

In eerste instantie werden de bewoners en medewerkers van woonzorgcentra gevaccineers.

Daarna werden ook andere mensen gevaccineerd: personeel uit andere zorginstellingen, 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen, en tot slot de rest van de volwassen bevolking.

Bekijk de meest recente informatie over de volgorde waarin er gevaccineerd wordt.

Aan de beurt in het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg

Info van 2 augustus 2021: Alle personen geboren tot 2009 (12 jaar en ouder) werden uitgenodigd voor vaccinatie in het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg. Ook wie niet is ingegaan op de eerste oproep tot vaccinatie werd opnieuw uitgenodigd.

In de week van 2 augustus zullen in totaal 4.580 vaccins worden geplaatst in het vaccinatiecentrum. In de week van 9 augustus zijn dat er 3.892, in de week van 16 augustus 2.177.

Bereken wanneer u ongeveer uw coronavaccin krijgt

Benieuwd wanneer u aan de beurt bent voor uw coronavaccinatie? Op basis van uw leeftijd kunt u opzoeken wanneer u ongeveer uw uitnodiging en de eerste en tweede dosis van het vaccin mag verwachten.
Een tool van Agentschap Zorg en Gezondheid (tijdelijk offline omwille van onzekerheid over het toedienen van bepaalde vaccins aan personen jonger dan 41 jaar) toont de data voor mensen tussen 18 en 64 jaar zonder onderliggende aandoening die hen prioriteit geeft voor vaccinatie

Let op: dit is geen exacte timing, maar een inschatting! 

  • De richtdatum is op weekniveau: als er staat 'maandag 31 mei' dan slaat dit op ‘in de week van 31 mei’.
  • Deze richtdata zijn onderhevig aan de leveringen van de verschillende producenten.
  • Deze richtdata zijn onderhevig aan de vaccinatiegraad die we behalen (in de tool wordt gerekend met een vaccinatiegraad van 100%).
  • Houd zeker rekening met een mogelijk verschil van één week vroeger of één week later voor uw effectieve uitnodiging en vaccinatiedata. 

Lees ook