Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg open tot eind 2021

Na de grote vaccinatiecampagne blijft het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg ook de komende maanden nog enkele dagen open.

Alle inwoners uit Bertem, Herent en Kortenberg vanaf 65 jaar krijgen immers een zogenaamde boosterprik: een extra prik tegen het coronavirus dat hun immuunsysteem nog versterkt. Ook kinderen die ondertussen 12 jaar werden, krijgen de kans om zich te laten vaccineren.

Uitnodigingen aflopend per leeftijd

Alle personen die 85 jaar of ouder zijn en in Bertem, Herent of Kortenberg wonen, hebben hun uitnodiging voor een extra vaccinatie in Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg ontvangen.

Inwoners tussen 85 en 65 jaar krijgen, net zoals bij de eerste vaccinaties, hun uitnodiging aflopend per leeftijd. Wie bijvoorbeeld 67 jaar is, zal later gevaccineerd worden dan wie 81 jaar is.
Iedereen die in aanmerking komt voor een extra prik, krijgt sowieso een persoonlijke uitnodiging per brief.

Wie krijgt nog een extra prik?

Bepaalde inwoners kregen eerder al (een uitnodiging voor) een extra prik. Het ging enkel om mensen met een verlaagde immuniteitsopbouw, bijvoorbeeld door een immuniteitsstoornis of kankerbehandeling. Deze groep is dus veel beperkter dan de groep van risicopatiënten die in de eerste vaccinatiefase aan bod kwam. Of er nog extra doelgroepen een uitnodiging voor een boosterprik zullen krijgen is nu nog niet duidelijk en zal worden bepaald door de federale overheid.

De helpdesk van het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 9 tot 13 u. en van 13.30 tot 17.30 u.

vrijdag 15 oktober 2021 14.10 u.