Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg blijft werken met eigen reservelijst

Na evaluatie van de test met de centrale reservelijst Qvax heeft het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg beslist om niet over te stappen naar dit systeem, maar verder te blijven werken met de eigen reservelijst.

Het vaccinatiecentrum heeft immers inmiddels ervaren dat de eigen reservelijst perfect voldoet om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen met personen die snel beschikbaar zijn. Bovendien hebben zich ook al heel veel inwoners van Bertem, Herent en Kortenberg geregistreerd op deze reservelijst. 

Het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg doet al het nodige om ervoor te zorgen dat steeds alle afspraakmomenten bezet zijn. Hiertoe neemt het zelf telefonisch contact op met mensen die hun afspraak niet bevestigd hebben. Zo kan op voorhand ingeschat worden welke hoeveelheid vaccins er op het einde van de dag op overschot zouden zijn. Pas wanneer blijkt dat er nog vaccins over zouden zijn, wordt de reservelijst aangesproken. Bij het oproepen van personen van de reservelijst wordt steeds de prioritaire volgorde gerespecteerd zoals vastgelegd door de hogere overheid (bijvoorbeeld de oudsten). Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst wordt opgeroepen

Bij Qvax krijgt men 30 minuten de tijd om te reageren op een automatische sms of e-mail (bevestigen of weigeren). Dat betekent tot 30 minuten vertraging tegenover gewoon mensen opbellen en afspraken onmiddellijk inboeken zoals nu in Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg gebeurt met de reservelijst. Als iemand vanuit Qvax niet reageert, moet weer de volgende op de lijst ge-smst of gemaild worden, die vervolgens ook weer 30 minuten reactietijd krijgt, enzovoort. Als mensen het bericht te laat gezien hebben (omdat ze in vergadering zijn, bij de tandarts of in de supermarkt...) en niet bevestigen, vervalt hun registratie in Qvax en moet deze opnieuw ingegeven worden. Dit terwijl de eigen Colomba-reservelijst gewoon blijft gelden. Daardoor is er geen meerwaarde om over te schakelen naar de centrale reservelijst Qvax.

U kunt zich nog steeds inschrijven op de reservelijst van het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg.

maandag 12 april 2021 12.11 u.