Bijna 75% van de te vaccineren bevolking (18+) in Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg is volledig gevaccineerd

In het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg heeft 93% van de te vaccineren bevolking (18+) uit Herent, Bertem en Kortenberg een eerste vaccinatieprik tegen het coronavirus gekregen. Bijna 75% van de te vaccineren bevolking (18+) is inmiddels volledig gevaccineerd.

In Vlaanderen heeft 89,48% een eerste vaccin gekregen, 70,93% is volledig gevaccineerd. Dat wil zeggen dat de vaccinatiegraad in onze regio hoog is en dat VC Colomba beter doet dan het gemiddelde in Vlaanderen. Met dank aan de vele helpende handen in VC Colomba én de vaccinatiebereidheid van alle inwoners uit Herent, Bertem en Kortenberg.

Het einde van de vaccinatiecampagne komt dus in zicht: alle 18-plussers hebben de kans gekregen om zich te laten vaccineren in VC Colomba. Daarnaast werden alle 12- tot 17-jarigen inmiddels uitgenodigd voor hun eerste prik en kregen alle 18-plussers die hun eerste vaccin weigerden een nieuwe uitnodiging in de bus.

Ondanks die hoge vaccinatiegraad in onze regio wordt er gevraagd om vooral waakzaam te blijven en de geldende coronamatregelen steeds te blijven opvolgen.

vrijdag 30 juli 2021 11.42 u.